Dag 31, Barbarroja – Aranjuez – La Cabrera

Vandaag staan we weer vroeg op, want we moeten ruim 400 kilometer rijden; we gaan richting Madrid, waar we in Aranjuez, een stadje met een historisch stadsgezicht en een prachtige tuin, op de camping willen gaan staan.

We krijgen weer een heerlijk ontbijt voorgeschoteld en genieten nog even van de zon, die al best warm is.

IMG_8372  

Om 9:00 uur vertrekken we; Fien en Aart, nogmaals bedankt voor een paar SUPER-dagen, die we bij jullie mochten doorbrengen!!

We rijden via Macisbenda en Pinos, binnendoor naar Albacete.

IMG_8374 IMG_8380
IMG_8379  

Het is uitermate stil op deze weg, waardoor we in alle rust kunnen genieten van het mooie uitzicht.

IMG_8383  

Het blijft eigenlijk de hele weg rustig onderweg; mogelijk omdat het zaterdag is en de Spanjaarden op vrijdagavond al naar de camping gaan?

IMG_8387  

Het is pas 14:00 uur als we Aranjuez bereiken. Omdat we dwars door het stadje moeten om bij de camping te komen, zien we gelijk al dat hier voldoende te zien is en ook aan restaurants en terrassen is er geen gebrek.

IMG_8393  

Maar als we op de camping komen, wacht ons een (kleine Knipogende emoticon) teleurstelling; de camping is helemaal vol. Omdat we niet in de doorgang staan, kunnen we op ons gemak een alternatief zoeken.

IMG_8395  

Segovia is nog 150 kilometer en dat vind ik voor nu te ver, maar La Cabrera is 100 kilometer en dat is net mooi. We verlaten het prachtige Aranjuez (komt op de lijst voor een volgend bezoek, waarbij we dan ook Madrid en Zaragoza opnemen) en gaan via de A4 richting Madrid.

IMG_8398  

Hier is het uiteraard wel  veel drukker op de weg, maar het rijdt allemaal prima door.

IMG_8401 IMG_8404
IMG_8405  

Ook in Madrid is Cap Gemini prominent aanwezig, zien we langs de weg.

IMG_8408  

Zodra we Madrid voorbij zijn, wordt het rustiger op de weg en zitten we weer volop in het prachtige landschap.

IMG_8409  

Om 16:30 uur bereiken we de camping en installeren wij ons te midden van allemaal Spanjaarden, die in familieverband, genieten van het weekend.

IMG_8410  

Het terras en restaurant op de camping vinden wij nou niet direct aansprekend en we besluiten om in het stadje zelf naar een restaurant te zoeken.

IMG_8412  

Een echt restaurant vinden we niet en wat we wel vinden, heeft meer weg van een snackbar met terras en dat is dus niet wat we vanavond willen.

Op de kerktoren blijkt een nest ooievaars te zitten en de spiegelreflex ligt in de caravan; dan maar een poging met de compact camera.

P1050097 P1050098
P1050096  

Ik tik in het navigatiesysteem in dat we een restaurant zoeken en dan gaan we op weg. onderweg gaat ineens het waarschuwingslampje van de bandenspanning branden; straks maar eens even naar kijken. We rijden ongeveer een kilometer of 10 en komen dan via een bergweg uit bij een restaurant dat achter een camping, op een heuvel ligt. Gelet op het aantal auto’s dat hier staat, lijkt het een goed restaurant te zijn.

Als we zijn uitgestapt, wijst een Spanjaard op de rechter achterband; deze is nagenoeg leeg; dat is balen. We kunnen geen risico nemen, op een berg en zo ver van de camping; het is nu nog licht, dus besluit ik om eerst een tankstation te zoeken om de band weer op spanning te brengen. Deze banden kunnen niet lek raken en fungeren, ook bij verminderde spanning, als thuiskomertje. Om die reden is er geen reserveband (ook geen krik overigens).

We rijden met een gangetje van 50-60 kilometer per uur, naar een tankstation aan de A1. Vroeger waren lucht en water gratis, maar tegenwoordig moet je overal voor betalen. Als ik er € 1,- ingooi, stel ik hem af op 3.00 ATM, maar als ik de lucht in de band wil laten lopen, komt die er via een scheur van 1 cm in de wang van de band, weer even snel uit.

Omdat de auto nog geen 2 jaar oud is, hebben we recht op de mobiliteit service van VW. Moet je wel een (gratis) nummer in Nederland bellen en in mijn telefoon zit alleen een kaartje met internet tegoed en Marijke haar telefoon ligt in de caravan aan de oplader Verwarde emoticon.

Als ik nog enigszins beteuterd sta te kijken, stop er een Spanjaard, die, zo maak ik er uit op, vraagt op er problemen zijn en of hij kan helpen; zulke aardige mensen bestaan er dus. Ik mag zijn telefoon gebruiken en bel met Nederland en krijg een nummer door in Spanje. De Spanjaard belt voor mij het nummer en regelt dat ik iemand aan de telefoon krijg, die Engels spreekt.

Na het uitwisselen van de nodige gegevens, zoals het feit dat ik op de A1 (Madrid – Burgos) sta, blijk ik het nummer gekregen te hebben van de Canarische Eilanden Woedend. Ik krijg vervolgens van deze aardige medewerker het juiste Spaanse nummer en de Spanjaard neemt het weer over. Ik krijg wederom een dame die Engels spreekt en die mij aangeeft dat er iemand zal komen om de band te verwisselen. Als ik haar vertel dat die persoon dan wel een band mee moet nemen, blijkt dat niet te kunnen; ze kunnen in het weekend geen nieuwe band leveren en dus niets voor me kunnen doen, anders dan de auto naar een depot in Madrid brengen en maandagochtend naar een VW-dealer. Marijke en ik zullen dan met een taxi naar de camping moeten Geërgerd.

Ik leg met handen en voeten, 3 woorden Spaans en wat Engels, aan de Spanjaard en zijn dochter uit wat de mogelijkheden zijn en ik vraag hem, wat ik moet betalen voor het gebruik van zijn telefoon; daar wil hij absoluut niet van horen. Hij geeft aan met ons samen te wachten tot de auto is opgehaald en dan brengt hij ons naar de camping toe Verraste emoticon.

We duwen de auto naar een parkeervak en wachten vervolgens op de aangekondigde hulp, die met een half uur moet arriveren. We halen een paar flessen drank en wat tijdschriften uit de auto voor straks in de caravan.

IMG_8413 IMG_8414

Als er na een uur nog steeds geen hulp is gearriveerd, belt de Spanjaard nog een keer met de mobiliteit service van VW in Spanje en blijkt de hulpdienst naar een verkeerd tankstation gereden te zijn WoedendWoedend.

Uiteindelijk arriveert de hulp om 21:30 uur en wordt de auto opgeladen.

IMG_8415 IMG_8416
IMG_8418  

Om 21:45 uur zijn we op de camping; als ik wederom vraag wat ik de Spanjaard moet betalen, krijg ik wederom te horen dat hij de zelfde behandeling verwacht als hem zoiets zou overkomen. Ik probeer zijn dochter wat geld toe te stoppen, maar die weigert ook en van papa mag ik dat niet doen.

We nemen afscheid van deze bijzonder aardige, behulpzame mensen en om 22:00 uur zitten we met een borrel een een stukje Franse kaas in de caravan.

Na een meer dan enerverende dag, gaan we om middernacht slapen.

We hebben vandaag 500 kilometer gereden.

> Mainmap

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dag 31 en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

10 reacties op Dag 31, Barbarroja – Aranjuez – La Cabrera

 1. Monique zegt:

  Wat fijn dat jullie in elk geval ook ervaren hebben oe Spaanse mensen zijn! Ik hou niet alleen van het prachtige land, maar zeker ook van de inwoners.

 2. Marjon zegt:

  Hoi Ruud en Marijke, ik ben er even voor gaan zitten vanochtend om de verslagen van de afgelopen week te lezen. Wat een mooi land dat Spanje, jullie hebben prachtige steden en mooie natuur gezien. Leuk dat jullie zo hebben genoten van de bezoekjes aan je collega en Albert en Monique. Ik geef jullie groot gelijk dat jullie vanaf nu wat rustiger aan doen, vakantie is ook relaxen en af en toe helemaal niets doen.
  Balen van de lekke band! Toen wij deze auto kregen kon Ger kiezen tussen een speciale plakset of een reservewiel. Als ik jullie verhaal zo hoor ben ik heel blij dat wij voor het laatste hebben gekozen, ook wij stonden woensdag bovenop een berg bij een klein plaatsje, maar konden gelukkig gewoon zelf de band verwisselen. Aan dat plaksetje hadden we niet veel gehad want hoe je dat in hemelsnaam moet doen zonder krik e.d.?
  Wij zijn vrijdag meteen naar een garage gegaan en er bleek een spijker in de band te zitten. Ze hebben de band in een kwartiertje geplakt en het wiel er weer onder gezet, kosten 6 euro!!

  • DVDGuy zegt:

   Hoi Marjon en Ger, wij zijn nog steeds in afwachting van wanneer e.e.a. geregeld is; voorlopig moeten we het doen met de mededeling dat ze er nog niet aan begonnen zijn, want ze hebben het druk…… Ik kan me er boos om maken, maar dat levert niks op, dus focus ik me maar op leuke dingen; we hebben tenslotte nog steeds vakantie, de lucht is strak blauw en de zon schijnt uitbundig.

 3. Wat bijzonder om dan zo’n mooie hulp te mogen ontvangen van een vriendelijke spanjaard! Fijn dat hij heeft geholpen, balen dat jullie nu gestrand zijn. Veel succes en hopelijk kunnen jullie vandaag weer op pad!

 4. Aart zegt:

  Dat was me wel een enerverend dagje zeg. Hopelijk kunnen jullie snel weer op weg. Groetjes uit Barbarroja.

 5. Jesse zegt:

  Hoi Ruud en Marijke,
  Gelukkig dat het goed is afgelopen met de lekke band. Ik weet namelijk van mijn ouders dat er ook bendes in Spanje actief zijn die expres aangeven dat je een lekke band hebt, of zorgen dat je een lekke band krijgt, zodat ze je later als vriendelijke burger kunnen beroven. Zij waren zelf ook bijna de klos. Maar goed, bij jullie gelukkig niet het geval. Nog een goede en veilige reis!

 6. Johan S. zegt:

  Hopen dat de narigheid gauw achter de rug is!! En geniet ze evengoed!

 7. Thuul zegt:

  Pfffff geen geluk gewoon, behalve dan met die lieve mensen…ik dacht op FB er iets vreselijks aan de hand met die auto…….ben toch blij dat we gewoon reservebanden hebben, al hadden we er aan 1 een keer niet genoeg op de thuisreis…gelukkig was dat bij Breda en gewoon de wegenwacht gebeld :).
  Voor jullie sterkte en inderdaad blijven lachen,hier is t herfst dus daar is het voor je caravan gewoon beter!

 8. Sonja Schakelaar zegt:

  Ook ik had de indruk dat er iets ernstigs aan de hand was met je auto. Het is ALLEEN maar je band. En vervolgens kan je er DAGEN op wachten. Gelukkig voor jullie is het mooi weer. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s