Dag 33, La Cabrera

Omdat we voorlopig toch niet weg kunnen, blijven we tot 8:30 uur liggen. De wind is vannacht om 1:00 uur gaan liggen, waarna het dus rustig werd.

Nadat we een douche hebben genomen, loopt Marijke naar het winkeltje om brood te halen, maar dat valt dus tegen; winkel is gesloten en we hebben dus geen brood. Dan maar aan de cracottes met kaas Knipogende emoticon.

Rond 9:45 uur ga ik naar de receptie, waar de Spaanse receptioniste voor mij belt met de garage waar mijn auto zou moeten staan.

IMG_8429  

De gisteren opgetrommelde Gambiaan, die Engels spreekt is er momenteel niet, maar er blijkt er nog een te zijn, die Ibrahim heet. Ibrahim vertaalt datgene dat de receptioniste te horen heeft gekregen.

Er wordt gezocht naar een oplossing en de garage zal dan over 1-2 uur de camping bellen m.b.t. de stand van zaken.

Het is inmiddels na 12:00 uur en we hebben nog niets gehoord; dus maar weer naar de receptie. Als je niet zelf achter e.e.a. aangaat hier in Spanje, loop je het risico, dat er helemaal niks gebeurt. Nu krijg ik te horen gekregen dat de auto bij een garage staat, vlak bij Madrid en dat reparatie/vervanging bijna € 400,- moet gaat kosten; dat maakt mij dus geen hout uit. Ik wil zo snel mogelijk naar huis, dus ik laat vragen, wanneer zij zullen gaan beginnen?

Ze willen mijn paspoortnummer hebben; ook goed, desnoods betaal ik de reparatie contant, als ik maar weer kan rijden. Ibrahim snapt mijn probleem en probeert enige druk te zetten. Over 2 uur weten ze meer, dus ik ga maar terug naar de caravan.

IMG_8428  

Wij zijn ondertussen, samen met een ander Nederlands stel, nog de enige op de camping, dat wil zeggen, met een toercaravan, want 90% van de camping kent vast standplaatsen en die zijn ook nu voor een deel in gebruik.

We eten een kopje soep en als het 14:00 uur is, loop ik maar weer naar de receptie (je zou denken dat al dit geloop i.c.m. de zon, een gunstige uitwerking op mijn gewicht moet hebben Knipogende emoticon.

Bij de receptie blijkt dat er wederom niet gebeld is en als wij nu bellen, zeggen ze doodleuk dat de auto pas sinds 13:00 uur bij hen is en dat ze nog niet weten wat er aan de hand is Verraste emoticon Woedend. Jammer dat je niet steeds de zelfde aan de telefoon krijgt; nu horen we een hoop verschillende verhalen en blijft het gissen naar wat er werkelijk speelt. Afspraak met de receptioniste en Ibrahim is om elkaar om 15:00 uur bij de receptie te treffen, om nadere afspraken te kunnen maken.

Dan maar weer bij de caravan wat lezen, koffie drinken, enz. Marijke heeft ondertussen al weer zo veel gelezen, dat haar iPad opgeladen moet worden; gelukkig hebben we een wandcontactdoos buiten aan de caravan Verhitte emoticon.

IMG_8430  

Om 15:00 uur is er weer gebeld door de receptie van de camping en nu komt er waarschijnlijk een oplossing ergens rond de klok van 17:00 uur, maar vandaag zullen we noodgedwongen dus ook niet kunnen gaan rijden; zodra er duidelijkheid is, kan ik een biertje gaan drinken, maar nu bestaat er nog steeds de kans dat ik met een taxi naar Madrid moet om daar de auto op te halen.

IMG_8431  

Ook om 17:00 uur heeft de garage niet gebeld en dus loop ik zelf maar weer naar de receptie, waar inmiddels een andere receptioniste zit, maar deze is door haar collega wel volledig op de hoogte gesteld. Ook Ibrahim is er niet, maar zijn collega vervult nu de rol van tolk. Na wat heen en weer gebel, blijkt de auto in elk geval gemaakt te zijn en dat is een opluchting, want dan kunnen we tenminste morgen gaan rijden Verhitte emoticon.

Als ik vraag hoe ik aan de auto kom, blijkt dat er een taxi komt en die haalt ons op en brengt ons naar de garage, waar we dan de auto kunnen ophalen. Er zit in elk geval nu schot in de zaak.

Om even over half 6 staat de taxi klaar bij de receptie en die zal ons naar de VW garage brengen, zo’n 45 kilometer verder op, onder de rook van Madrid.

Als ik opsta en snel richting receptie wil lopen, loop ik tegen de klep van de 220V aan en die breekt dus gelijk af Geërgerd.

IMG_8450  

Als we straks terug zijn, zal ik die met Ducktape van de Action repareren.

IMG_8433  

Bij de Volkswagen worden we ontvangen in een kantoor, maar ook deze heren spreken beiden uitsluitend Spaans, dus het is wel een kwestie van oren spitsen. Nadat we de rekening van € 369,- hebben betaald, wordt de auto gehaald en kunnen we op weg terug naar de camping.

IMG_8434 IMG_8435

We gooien de tank nog even vol, voor € 1,30 de liter en dat is bijna 10 cent minder dan de laatste tankbeurt.

De streek waar we doorheen rijden is schitterend en een onverwacht cadeautje; komt op het lijstje voor een volgens bezoek aan Spanje.

IMG_8436 IMG_8442
IMG_8439  

Hoewel het slechts een 2-baans weg is, rijdt het prima door.

IMG_8442  

We zijn om 19:10 uur terug op de camping, waar ik nog een extra nacht boek en aangeef dat ik de toegangspas morgen in de brievenbus gooi en dat is geen probleem. Als ik vraag of de bar open is, krijg ik te horen dat deze gesloten is, maar als we er heen gaan, blijkt deze gewoon open Verhitte emoticon. We bestellen 2 Tanques Grandes en dat betekent hier, dat de glazen uit de vriezer komen.

IMG_8445  
IMG_8446 IMG_8449

 

IMG_8447  

Om 8:15 uur gaan we terug naar de caravan en begint Marijke aan het eten. We eten vanavond, hoe verrassend, pasta.

Ik maak de auto vast rijklaar voor morgen, want we willen vroeg vertrekken en indien mogelijk tussen de 5 en 600 kilometer afleggen. Als ik internet raadpleeg, blijkt dat we dat voor het weer niet hoeven te doen. Mogelijk hebben we vandaag de laatste echt mooie dag gehad, waarbij de temperatuur uiteindelijk weer uitkwam op 30° Celsius.

We eten weer op Spaanse tijd; het is inmiddels 21:20 uur Knipogende emoticon.

IMG_8451 IMG_8453

We zetten de wekker op 5:50 uur en proberen voor 7:00 uur te vertrekken en als alles mee zit, hopen we dan in de buurt van Bordeaux uit te komen. We drinken bij de koffie nog een glaasje Limoncello.

IMG_8454  

Om 22:30 uur gaan we de caravan in, waar ik nog even de blog van vandaag bijwerk, zodat deze nog online kan.

We hebben vandaag, ondanks alles, toch nog 45 kilometer gereden.

> Mainmap

Dit bericht werd geplaatst in Dag 33 en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Dag 33, La Cabrera

  1. Aart zegt:

    Goed gedaan luitjes. Laat je niet uit het veld slaan. Fijne veilige reis morgen. Groetjes van ons

  2. Rijd maar niet te snel naar het Noorden!!!! Het is hier nu 13 graden:-((

  3. Marjsan Hekkema zegt:

    Gelukkig is de auto weer terug en kunnen jullie rijden. Laat het eind van deze prachtige vakantie er niet door bederven.. Het is zo’n fantastische reis en het verslag lees ik met plezier. Goede rit morgen en geniet er nog even van. Groetjes Marjan

  4. Johan S. zegt:

    Goeie reis morgen en denk erom de javaan zegt pelan pelan (rustig aan!)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s