Dag 34, La Cabrera – Pons

Voor de eerste keer sinds bijna 5 weken, loopt de wekker af; het is pas 5:50 uur, maar we willen vandaag ten Noorden van Bordeaux uitkomen en dat is ruim 600 kilometer rijden.

De enige kampeerders die er nog zijn, is een ouder stel Nederlanders, maar wij doen altijd uitermate zachtjes, bijvoorbeeld met de deuren van de auto en zij zullen geen last van ons hebben.

Omdat we geen brood hebben, doen we het vanochtend met craquottes met kaas, koffie en thee en dat gaat ook prima; we kopen straks onderweg bij een tankstation wel een brood.

Om 6:40 uur gaan we rijden, maar aangekomen bij de slagboom wacht ons een onaangename verrassing: de boom reageert niet. Om te checken of het aan het pasje ligt, controleer ik ook even de slagboom om binnen te komen, maar die doet het ook niet; misschien werkt e.e.a. pas vanaf 7:00 uur.

IMG_8455  

Om 6:55 uur komt er een Spaanse, die achter mij gaat staan met haar auto en zij bevestigt dat de poort pas om 7:00 uur open gaat Knipogende emoticon.

Het is wederom ontzettend rustig onderweg, waardoor het heel plezierig rijden is.

IMG_8456 IMG_8458
IMG_8459  

Ik verwacht wel wat meer drukte als we in de omgeving van Burgos komen; dat is ongeveer 200 kilometer verder en met een gemiddelde van 80 kilometer per uur, duurt dat ongeveer twee en een half uur.

IMG_8460  

We komen ook de bekende Torro weer tegen; het blijft opvallend rustig onderweg.

IMG_8463  

Ook bij Burgos wordt het niet drukker op de weg en dat rijdt heerlijk relaxed.

IMG_8464  

We genieten van het landschap en de bezienswaardigheden die we af en toe tegen komen.

IMG_8466  

We gaan uiteindelijk weer richting Bilbao en San Sebastian en daarmee is de cirkel in Spanje helemaal rond.

IMG_8468  
IMG_8471 IMG_8473

Er is feitelijk geen sprake meer van een grensovergang en als we bij een tolpoortje staan en ik mijn credit card gereed heb om te betalen, gaat er een piepje en gaat de slagboom open en dat is het sein dat we inmiddels in Frankrijk zijn aanbeland.

Voorheen was de weg van Bayonne naar Bordeaux voor een deel nog geen snelweg, maar inmiddels ligt er een weg van 2 x 3 rijstroken, waar nog wel aan gewerkt wordt, maar die dit jaar nog helemaal klaar komt.

IMG_8474  

Het is ondertussen tijd om te tanken en een stokbrood te kopen. Marijke smeert en belegt het stokbrood, waarna we deze al rijden zullen opeten.

IMG_8475 IMG_8478

Het is in Frankrijk op de weg beduidend drukker dan in Spanje, met name qua vrachtverkeer, maar het leidt vooralsnog niet tot problemen.

IMG_8481 IMG_8480

Als ik de TomTom aanzet om de camping ten Noorden van Bordeaux de camping te vinden, kan deze geen satellieten vinden en dan heb je er dus niks aan Woedend. Ik besluit om dan maar op de A10 door te rijden en een andere camping te zoeken.

Omdat het navigatiesysteem een file heeft gesignaleerd, die overigens ook op grote borden van Sanef wordt aangegeven, besluiten we een aantal kilometer een zogenaamde BIS-route richting Parijs te volgen.

Marijke heeft ondertussen een camping gevonden in Pons en nadat we deze in het navigatiesysteem hebben aangegeven, gaan we daarheen op weg.

IMG_8482  

We komen via de D131 door het dorpje Pons heen en dat blijkt een leuk dorp te zijn, met de nodige bezienswaardigheden. Jammer genoeg lukt het niet om ergens even te stoppen en op ons gemak een en ander te bekijken; dan maar onthouden voor een eventuele volgende keer Verhitte emoticon.

IMG_8484 IMG_8483

De camping is bij een oude watermolen en die doet nu dienst als restaurant.

IMG_8488  

We mogen de caravan neerzetten waar we willen; de receptie is open van 17:00 tot 18:00 uur en dan kun je, als je dat wilt, ook gelijk betalen.

IMG_8485 IMG_8487

Na ons traditionele biertje bij aankomst, lopen we samen even over de camping en kijken we gelijk even bij het restaurant.

IMG_8489 IMG_8490

Het ziet er af en toe uit als een schilderij van Claude Monet.

IMG_8494  
IMG_8493 IMG_8495
IMG_8501  
IMG_8499 IMG_8502

Op het terras worden we aangesproken door Shannon, die wil weten waar we vandaan komen en of we misschien straks willen komen eten. Op de kaart prijkt een 3-gangen keuze menu voor € 18,50 per persoon en dat spreekt ons erg aan; we reserveren voor 19:30 uur, buiten op het terras.

Shannon staat er op een foto van ons samen te maken; uiteindelijk zijn het er 4 geworden.

IMG_8506  

We lopen terug naar de caravan, waar we wat lezen, wat computeren en genieten van een drankje.

IMG_8509  

Marijke kiest als voorgerecht een salade met zalm en ik kies voor een garnalencocktail met een witte saus; het is allebei erg lekker en net even anders dan anders.

IMG_8510 IMG_8512

Als hoofdgerecht heeft Marijke gekozen voor rundvlees met een Roquefort-saus en ik voor de Canard a l’ Orange. We drinken er een rode huiswijn bij.

IMG_8513 IMG_8514

Als toetje hebben we beiden gekozen voor île flottante.

IMG_8515 IMG_8516

Om 21:00 uur gaan we weer terug naar de caravan, waar we koffie drinken met een glaasje Limoncello.

IMG_8517  

Al met al een enerverende dag, die ons, zonder problemen, van onder de rook van Madrid, naar 100 kilometer ten Noorden van Bordeaux heeft gebracht.

We hebben vandaag 740 kilometer gereden.

> Mainmap

Dit bericht werd geplaatst in Dag 34 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s