Dag 35, Pons – Soisson

De camping is nog in alle rust, als we om 6:45 uur op staan om ons te gaan douchen. Het is buiten behoorlijk nat, waardoor het beter is om de caravan met de mover eerst op het pad te zetten en dan pas aan te koppelen.

IMG_8520  

We moeten eerst een kilometer op 10 rijden, voordat we bij de A10 zijn, de snelweg van Bordeaux naar Parijs, maar dat levert toch weer mooie plaatjes op.

IMG_8521  

Ook nu is het heerlijk rustig op de weg.

IMG_8525  
IMG_8527 IMG_8528

Er wordt langs de A10 druk gewerkt aan de HSL van Tours naar Bordeaux, maar dat leidt niet tot noemenswaardige verkeersproblemen.

IMG_8529  

Gelet op de vele bouwputten langs de weg en de enorme hoeveelheid mensen die daar werken, zal dit een project zijn, waar miljarden omgaan.

IMG_8531  

We hebben nog niet uitgezocht waar we willen overnachten, maar in elk geval is het streven om Parijs voorbij te zijn, mede vanwege de daar altijd heersende drukte.

IMG_8530 IMG_8534

We ontkomen er niet aan om een klein stukje door Parijs te rijden, maar dat we uiteindelijk bij Bercy zouden uitkomen, had ik nooit gedacht.

IMG_8535  

Hier komen 3 wegen bij elkaar, stijgt de weg en is er geen vluchtstrook; omdat het allemaal stapvoets gaat en er, met de caravan achter de auto, onder die condities altijd sprake is van wegrijden met een slippende koppeling, krijgt deze er weer flink van langs; zo erg zelfs dat je hem ook weer ruikt. We zijn beiden opgelucht, als we uiteindelijk weer even een stukje “gewoon” kunnen rijden.

IMG_8536  

We draaien uiteindelijk de Route National op (N31) en rijden binnendoor, richting Soisson, waar Marijke, in het boekje van de ANWB, een mooie doortrek camping heeft gevonden.

IMG_8537 IMG_8540
IMG_8539  

Laat deze camping nu ook, zij het met een andere beschrijving, in het boekje van de ACSI terug te vinden zijn; de kosten bedragen € 16,- per nacht; het enige dat jammer is, is dat er, in tegenstelling tot wat de gids vermeldde, geen mogelijkheid is om te eten, anders dan in het 4 kilometer verder op gelegen dorp.

IMG_8541  

Ook hier mogen we zelf een plekje zoeken waar we willen staan en dat is vlak achter een visvijver, met een overdekte picknick plek.

IMG_8553  

Er zijn hier heel veel jonge eenden en we krijgen een gratis demonstratie hoe dat zo gekomen is Knipogende emoticon.

IMG_8543 IMG_8552

Het is prima weer en we kunnen gewoon buiten zitten.

IMG_8546  

Ik heb niet echt zin meer om nog te moeten rijden om te kunnen eten en Marijke maakt van wat er nog in de caravan aanwezig is, een heerlijke pasta, die we ons, met een koud glas Portugese witte wijn, goed laten smaken.

IMG_8547 IMG_8549
IMG_8548  

Na het eten drinken we koffie en maken we de fles Limoncello leeg; scheelt toch weer in gewicht Knipogende emoticon.

Als het te koud wordt om buiten te zitten, kijken we in de caravan nog een Spaanse serie, waarna we om 23:30 uur gaan slapen.

We hoeven morgen nog maar 350 kilometer te rijden en dan zijn we weer thuis.

We hebben vandaag 600 kilometer gereden.

> Mainmap

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dag 35 en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s